Vit chokladglass med blåbär

Serverar: 8 portioner

Glass i stora lass!!

Ingredienser

  • 6 st äggulor
  • 100 g socker
  • ½ vaniljstång
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 150 g färska blåbär
  • 50 g blåbär till dekor
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur märgen. Vispa äggulor, socker och vaniljmärg luftigt. Vispa mjölk och grädde i äggmassan.
    2. Värm blandningen under omrörning till en slät kräm, 85 (eller till första bubblan). Den får inte koka. Tag bort den från plattan och fortsätt vispa i 30 sekunder.
    3. Hacka chokladen och smält den i den varma krämen. Låt krämen svalna. Vänd blåbären i den kalla glasskrämen och häll den i en form.
    4. Sätt glassen i frysen ett par timmar till den är fast. Skär glassen i tärningar och dekorera med blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben