Vit chokladglass med hallon

Serverar: 6-8 portioner

Smaskig smakkombination för stora och små. En riktig sommarglass!

Ingredienser

  • 4 dl Arla vispgrädde
  • 300 g vit choklad
  • 2 ägg
  • 6–8 dl hallon
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden.
    2. Smält chokladen på svag värme i vattenbad eller i mikro så att den precis bara smälter.
    3. Vispa upp äggen och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner grädden.
    4. Häll i en form, ca 1 ½ liter.
    5. Mosa hälften av hallonen och klicka ner i smeten. Frys 3–4 tim.
    6. Låt stå 30 min i kyl före servering. Toppa med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben