Vanilj- och limesill

Serverar: 10 portioner

En sill med spännande smakkombinationer.

Ingredienser

  • 2-3 burkar urvattnad inläggningssill
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 1 lime
  • 1 sats inläggningslag
  • 1 vaniljstång
  • 1 silverlök
  • 4 kaffir limeblad
  • 3 lagerblad
  • 6 vitpepparkorn
  • Instruktioner

    Skölj citrusfrukterna och riv skalen fint utan att få med det vita. Blanda ner rivet i inläggningslagen. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner kärnorna ur lagen. Lägg även i stången. Skala och finhacka löken. Tillsätt den och resten av kryddorna. Rör om väl. Skär sillen i bitar och vänd ner. Låt stå kallt i 2 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben