Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor

Serverar: 4 portioner

Syrligt, sött och knaprigt. Goda ting är tre i denna lättgjorda och fräscha dessert! De olika delarna i desserten går bra att förbereda. Lägg ihop dem precis före servering, så blir inte de frasiga smulorna uppmjukade.

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 3 msk råsocker
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 tsk pressad citron
  • Havresmulor
  • 1½ dl havregryn
  • 2 msk ljus sirap
  • 1½ msk smör
  • Gräddyoghurt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk socker
  • Instruktioner

    1. Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, socker, riven ingefära och citron i en stekpanna och värm på svag värme under lock tills rabarbern nästan mjuknat. Låt kallna.
    2. Blanda havregryn, sirap och smör i en stekpanna och låt smälta samman under omrörning tills det fått fin färg. Låt kallna.
    3. Vispa grädden och rör ner yoghurten. Tillsätt sockret.
    4. Varva rabarber, smulor och gräddyoghurt i glas eller burkar och servera direkt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben