Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor
Syrligt, sött och knaprigt. Goda ting är tre i denna lättgjorda och fräscha dessert!
De olika delarna i desserten går bra att förbereda. Lägg ihop dem precis före servering, så blir inte de frasiga smulorna uppmjukade.
Ingredienser
300 g rabarber
3 msk råsocker
1 tsk riven ingefära
2 tsk pressad citron
Havresmulor
1½ dl havregryn
2 msk ljus sirap
1½ msk smör
Gräddyoghurt
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
1 msk socker
Instruktioner
- Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, socker, riven ingefära och citron i en stekpanna och värm på svag värme under lock tills rabarbern nästan mjuknat. Låt kallna.
- Blanda havregryn, sirap och smör i en stekpanna och låt smälta samman under omrörning tills det fått fin färg.
Låt kallna.
- Vispa grädden och rör ner yoghurten. Tillsätt sockret.
- Varva rabarber, smulor och gräddyoghurt i glas eller burkar och servera direkt!
Liknande recept
Kommentarer (0)