Kladdkaka med rabarber

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

En riktigt god och kladdig kaka med rabarber! Servera med lättvispad grädde, och succén är ett faktum!

Ingredienser

  • 75 g späda rabarber
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl vatten
  • 100 g smör
  • 2 ägg (medelstora)
  • 3 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • Mannagryn till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Tvätta rabarbern. Dela den i småbitar.Koka samman rabarbern, socker och vatten till en kräm. När vattnet nästan kokt bort tillsätts smöret och kastrullen dras från värmen. Rör samman eller vispa lätt strösocker och ägg.Tillsätt det siktade mjölet. Rör i smör- rabarberblandningen. Smörj en form, ca 23 cm i diameter och 2 cm djup, med löstagbar botten och bröa med mannagryn. Häll smeten häri och grädda kakan i ungefär 30 minuter i 200°C Låt kakan svalna innan den tas ur formen.
    2. Servera med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (2)

    kilu 6 juni 2011

    Den här kakan var jättegod. Kul med en variant till den klassiska kladdkakan. Jag hade vaniljsås till och det var gott.

    pihal 15 juli 2014

    Tyckte att denna kaka var ganska menlös i smaken, tro inte att jag kommer att gör den igen. 3 i betyg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben