Kladdkaka med mynta och rabarber

Serverar: 8-10 portioner

Härligt kladdig kladdkaka med rabarberkompott i smeten och en frisk ton av mynta. Annorlunda och smakfullt!

Ingredienser

  • 100 g svenskt smör från Arla
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • ¾ dl kakao
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • Rabarberkompott
  • 1 dl rabarber i bitar
  • 1 msk honung
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk hackad mynta
  • Till garnering
  • 2 dl Arla vispgrädde
  • Rabarber
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Rababerkompott: Koka rabarber, honung och socker till en kompott, ca 5 min. Låt svalna. Rör ner myntan.
    2. Sätt ugnen på 175°.
    3. Smält smöret och låt det svalna.
    4. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner det äggsmeten. Blanda ner kompotten i smeten.
    5. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
    6. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
    7. Garnera med grädde, mynta och rabarber vid servering.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (2)

    AnnaCNilsson 28 maj 2012

    Testade denna i helgen och rabarberkompotten gjorde underverk i kladdkakan :) Jag använde lite mer pepparmynta än i receptet och det blev smaskens.

    CLamell 25 augusti 2012

    Gjorde rabarberkompotten utan mynta då jag inte hade nån och det blev jätte gott till kladdkakan ändå, ska prova igen med mynta =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben