Ljus kladdkaka med mynta

Serverar: 12 portioner

Färsk mynta gör kakan extra spännande. Kakan går bra att baka dagen innan den ska serveras.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g ljus choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2-3 msk hackad färsk mynta
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till servering
  • Crème fraiche
  • Bär, t ex björnbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter.
    3. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar. Lägg ner chokladen i smöret och låt det smälta under omrörning.
    4. Vispa ägg och socker poröst.
    5. Rör ner choklad och mynta i äggsmeten.
    6. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.
    7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Kakan ska vara gungig i mitten när den tas ut ur ugnen.
    8. Servera med crème fraiche och bär.
    9. Tips! Servera björnbärssylt till. Tillsätt lite curry i smeten för lite mera "sting".

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben