Mazarinpaj med rabarber

Serverar: 10 portioner

En dessert eller serveras till fikat - en paj med en fyllning av rabarber och mandelmassa.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 150 g smör el margarin
  • Fyllning
  • 300 g rabarber (ca 6 dl i mindre bitar)
  • 300 g mandelmassa
  • 100 g smör el margarin
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • Garnering
  • Ev florsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med att snabbt hacka samman alla ingredienserna till mördegen. Tryck ut den jämnt i en pajform med diametern ca 27 cm. Ställ kallt att vila ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200º. Skala ev rabarbern och skär den i mindre bitar.
    3. Rör mandelmassan och matfettet vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Vänd sist ner vetemjölet.
    4. Bre ut mandelsmeten i mördegsskalet. Tryck ner rabarberbitarna lätt i smeten.
    5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.
    6. Pudra ev över florsocker vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    aron-66 10 juni 2010

    Här kommer receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben