Väldigt god och enkel paj.
Ingredienser
Deg
3 dl vetemjöl
eller 1½ dl vetemjöl och 1½ dl havregryn
1 msk strösocker
125 g kallt smör eller margarin
Fyllning
500 g rabarber
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj och skala rabarbern. Skär i ca 2-3 cm stora bitar. Lägg sedan rabarbern i en skål och tillsätt en blandning av sockret och potatismjölet. Vänd runt.
- Mät upp mjöl och socker i en bunke eller matberedare. Tillsätt smöret och "nyp" ihop degen.
Häll rabarberblandningen i en form (24 cm i diameter) och smula över degen. Grädda pajen mitt i ugnen i 30 minuter.
- Servera med bär eller min enkla vaniljkräm som också finns på Matklubben
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...
Rabarbertid
Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...