Rabarber paj

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Väldigt god och enkel paj.

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • eller 1½ dl vetemjöl och 1½ dl havregryn
  • 1 msk strösocker
  • 125 g kallt smör eller margarin
  • Fyllning
  • 500 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skölj och skala rabarbern. Skär i ca 2-3 cm stora bitar. Lägg sedan rabarbern i en skål och tillsätt en blandning av sockret och potatismjölet. Vänd runt.
    3. Mät upp mjöl och socker i en bunke eller matberedare. Tillsätt smöret och "nyp" ihop degen. Häll rabarberblandningen i en form (24 cm i diameter) och smula över degen. Grädda pajen mitt i ugnen i 30 minuter.
    4. Servera med bär eller min enkla vaniljkräm som också finns på Matklubben

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Rabarbertid
    Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben