En riktigt vårig paj
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 gram margarin
2½ msk vatten iskallt
Fyllning
300 gram skinka finstrimlad
1 dl crème fraiche
100 gr fetaost
1 dl sparris i bitar
10 cocktailtomater
Salt
Grovmalen svartpeppar
½ Gul paprika
½ gul lök finhackad
125 gr riven ost
Instruktioner
- Gör pajdegen och tryck ut den i en eldfastform.
Nagga den med en gaffel.
Lägg skinkan i botten.
- Skala löken och hacka den fint.
Tärna fetaost och paprika.
Lägg i en skål med resten av ingredienserna.
Rör ihop fyllningen och lägg i formen ovanpå skinkan, riven ost på toppen.
Grädda i ugn 175grader i ca 45 minuter.
Servera med en fräsch sallad!
Mums!
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Champinjon- och baconpaj
Den här pajen har en härlig fyllning av champinjoner och bacon. Ett...
En jättegod men torr paj trots att jag tog 2 dl crème fraiche. Jag saknade äggen, kanske du glömt dom? Nästa gång jag gör denna paj ska jag ta i 2 eller 3 ägg, så blir den inte så torr. Jag skippade saltet, det behövs inte då det är både skinka, feta ost och ost i som redan är så salta.
Nu har jag lagat denna goda paj igen, denna gång lade jag i skinkan och alla grönsaker i pajskalet sen gjorde jag en äggstanning på 3 ägg, 2 dl crème fraiche och 1,5 dl grädde och hällde över. Nu blev den betydligt bättre men fortfarande (i mitt tycke) inte riktigt bra. Jag får nog ta i ytterligare 1 ägg och lite mjölk också, nästa gång jag gör den, kommer att laga den många gånger i framtiden. Tack för ett jättegott recept! :)