Vår paj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En riktigt vårig paj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 gram margarin
  • 2½ msk vatten iskallt
  • Fyllning
  • 300 gram skinka finstrimlad
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 gr fetaost
  • 1 dl sparris i bitar
  • 10 cocktailtomater
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • ½ Gul paprika
  • ½ gul lök finhackad
  • 125 gr riven ost
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen och tryck ut den i en eldfastform. Nagga den med en gaffel. Lägg skinkan i botten.
    2. Skala löken och hacka den fint. Tärna fetaost och paprika. Lägg i en skål med resten av ingredienserna. Rör ihop fyllningen och lägg i formen ovanpå skinkan, riven ost på toppen. Grädda i ugn 175grader i ca 45 minuter. Servera med en fräsch sallad! Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    LenaBE1 12 januari 2013

    En jättegod men torr paj trots att jag tog 2 dl crème fraiche. Jag saknade äggen, kanske du glömt dom? Nästa gång jag gör denna paj ska jag ta i 2 eller 3 ägg, så blir den inte så torr. Jag skippade saltet, det behövs inte då det är både skinka, feta ost och ost i som redan är så salta.

    LenaBE1 14 april 2013

    Nu har jag lagat denna goda paj igen, denna gång lade jag i skinkan och alla grönsaker i pajskalet sen gjorde jag en äggstanning på 3 ägg, 2 dl crème fraiche och 1,5 dl grädde och hällde över. Nu blev den betydligt bättre men fortfarande (i mitt tycke) inte riktigt bra. Jag får nog ta i ytterligare 1 ägg och lite mjölk också, nästa gång jag gör den, kommer att laga den många gånger i framtiden. Tack för ett jättegott recept! :)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Champinjon- och baconpaj
    Den här pajen har en härlig fyllning av champinjoner och bacon. Ett...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben