Värm ugnen till 175°. Lägg två bakplåtspapper omlott i en långpanna (ca 30x40 cm). Lägg fettet i en vispskål och smält det på svag värme i mikron. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker med en slev eller en elvisp på svag värme till en slät smet. Häll den i långpannan.
Skär ändarna av och skala rabarbern. Skär den på längden fjärdedelar. Lägg ut rabarbern i ett rutmönster på smeten och fyll hälften av rutorna med jordgubbshalvor.
Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Drag kakan ur pannan med hjälp av bakplåtspappret och stjälp över långpannan och låt svalna. Skär kakan i bitar.
Lät mumsigt, men vad är det för konstigt socker?
Jätte gott kaka. Enkel att göra. Jag hade inte muscovadosocker hemma . Gott ändå. Jag lägger upp några bilder.