Rabarber och jordgubbsrutor

Rabarber och jordgubbsrutor

Ingredienser

  • 200 g smör
  • ½ liter socker
  • 1 dl ljust muscovadoråsocker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°. Lägg två bakplåtspapper omlott i en långpanna (ca 30x40 cm). Lägg fettet i en vispskål och smält det på svag värme i mikron. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker med en slev eller en elvisp på svag värme till en slät smet. Häll den i långpannan.
    2. Skär ändarna av och skala rabarbern. Skär den på längden fjärdedelar. Lägg ut rabarbern i ett rutmönster på smeten och fyll hälften av rutorna med jordgubbshalvor.
    3. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Drag kakan ur pannan med hjälp av bakplåtspappret och stjälp över långpannan och låt svalna. Skär kakan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lilljeppe 25 januari 2008

    Lät mumsigt, men vad är det för konstigt socker?

    kastela 27 juni 2012

    Jätte gott kaka. Enkel att göra. Jag hade inte muscovadosocker hemma . Gott ändå. Jag lägger upp några bilder.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben