Rabarber - och äpple smulpaj

En bra sommarpaj som är lätt och snabb att göra.

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 100g smör
  • 2-3 msk socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • Fyllning
  • 2-4 rabarber
  • 1 äpple
  • 2 msk socker
  • 1 tsk potatismjöl
  • Instruktioner

    Ställ ugnen på 225 grader. Skala rabarberna och skär dem i i bitar som är ca 2-3 cm långa. Lägg dem i en pajform. Skala äpplet och ta bort kärnhuset. Skiva äpplet och lägg skivorna ovanpå rabarberna. Strö på socker och potatismjöl. Blanda rumsvarmt smör med socker, vetemjöl och havregryn. Micra i ca 10 sekunder så det blir lättare att blanda ihop. Blir den för kladdig kan du ställa in den i frysen i några minuter. Strö smuldegen över äpplena och rabarberna och grädda i mitten av ungen i 15-20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    kattis63 25 augusti 2011

    Jättegott!

    wertyq 1 juli 2012

    Väldigt gott, blir en femma i betyg !

    umen 9 maj 2015

    Äntligen en supergod paj!! Tack!

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben