Den här desserten kom jag på att man kunde ändra själv nu under sommaren då jag verkligen saknat vanlig hederlig äpplekaka/ paj nu under tiden som jag går på LCHF.
Ingredienser
100 g smör
100 g mandel
50 g hasselnötter
3-4 msk profiber
3-5 äpplen beroende på storlek, helst söta
1-2 msk sötningsmedel
Kanel
Instruktioner
Bred lite smör i botten på en ungsform eller om du har några små.
Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg. Hacka äpplena och lägg i formen/formarna och strö sedan över smuldegen.
Ställ in i ungnen på ca 200 C i ca 20-30 minuter tills man ser att äpplena mjuknat upp lite. Servera sedan med lättvispad grädde med smaksättning av vanilj.
Supergod!
Det heter pofiber och inte profiber! Uppdatera!