Ugnsbakade äpplen med smulpaj

Serverar: 2 portioner

Tid: 25 minuter

Gott och sött med glass.

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk sirap
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och blanda sedan alla ingredienser utom äpplena. Gröp ur dessa med en kärnhusborttagare. Ställ äpplena i en ugnsfast form. Peta ner smeten i hålet och lägg resten av smeten bredvid.
    2. In i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Ringla ytterligare sirap över äpplena. Servera genast med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bocuracao 26 oktober 2008

    Gud va gott det låter och ser ut. Måste jag pröva snart. Dessutom är ju alla i Holland tokiga i äppelkaka, så detta är ju ett alternativ. Bosse

    EKC6150 13 september 2010

    Ett gott och enkelt alternativ till vanlig äppelpaj. Tack för receptet mvh Jocke.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben