Ugnsbakade äpplen med limemandeltäcke

Ljuvligt!

Ingredienser

  • 4 syrliga äpplen
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl rödvinbärsgelé
  • Mandeltäcke
  • 200 g mandelmassa
  • 1,5 lime, saft från
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur: 200 grader
    2. Skala, dela och kärna ur äpplena. Smörj en ugnssäker form med smör.
    3. Skär den kupiga sidan av äppelhalvorna plana, så att de ligger stilla i formen. Pressa över limesaften. Lägg en dryg tesked av vinbärsgelén i hålet i mitten på äppelhalvorna.
    4. Riv mandelmassan och skalet från den tvättade lime. Lägg över i en skål.
    5. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner först hälften i mandelmassan, så att den mjukas upp. Vänd sedan försiktigt ner den andra hälften. Skeda mandelmassetäcket på toppen av halvorna.
    6. Baka äpplena i nedre delen av ugnen, cirka 15 minuter tills mandeltäcket fått färg och äpplena mjuknat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben