Ugnsbakade fyllda äpplen med vaniljsås

Serverar: 4 portioner

Smarrig efterrätt som passar på hösten Fyllda äpplen med russin, valnötter och vit choklad

Ingredienser

  • 4 medelstora röda äpplen
  • 1 1/2 dl russin
  • 100 g valnötter, grovhackade
  • 100 g vit choklad, grovhackad
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • Smör
  • Tillbehör
  • Vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Skala äpplena. Tryck ut kärnhuset med hjälp av en kärnborttagaren. Se till att hålen efter kärnhuset är ungefär 1 1/2 cm brett.
    3. Blanda russin, valnötter och choklad. Gör en blandning av socker och kanel på tallrik. Rulla äpplena i blandningen tills ytorna är helt täckta.
    4. Ställ frukten på en bakpappersklädd plåt och fyll hålen med nötblandningen. Tryck ner allt ordentligt. Toppa med en anig smör.
    5. Baka i ugn, cirka 10 minuter. Känn med sticka. Äpplena ska var mjuka men ha en aning tuggmostånd kvar.
    6. Servera med fluffig vaniljsås.
    7. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    "Ett äpple om dagen.."
    "Ett äpple om dagen, håller doktorn borta.." kanske man skall ta med e...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben