Ugnsbakade fyllda äpplen med vaniljsås
Smarrig efterrätt som passar på hösten
Fyllda äpplen med russin, valnötter och vit choklad
Ingredienser
4 medelstora röda äpplen
1 1/2 dl russin
100 g valnötter, grovhackade
100 g vit choklad, grovhackad
1 dl strösocker
1 msk kanel
Smör
Tillbehör
Vaniljsås
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°
- Skala äpplena. Tryck ut kärnhuset med hjälp av en kärnborttagaren.
Se till att hålen efter kärnhuset är ungefär 1 1/2 cm brett.
- Blanda russin, valnötter och choklad.
Gör en blandning av socker och kanel på tallrik.
Rulla äpplena i blandningen tills ytorna är helt täckta.
- Ställ frukten på en bakpappersklädd plåt och fyll hålen med nötblandningen. Tryck ner allt ordentligt.
Toppa med en anig smör.
- Baka i ugn, cirka 10 minuter. Känn med sticka.
Äpplena ska var mjuka men ha en aning tuggmostånd kvar.
- Servera med fluffig vaniljsås.
- Njut!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Äppeltider!
Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...
"Ett äpple om dagen.."
"Ett äpple om dagen, håller doktorn borta.." kanske man skall ta med e...