Apelsinstekta äpplen med vaniljsås

Serverar: 4 portioner

"Äpplen från Kina" i sällskap med sin svenska kusin. Mötet blir extra lyckat med vaniljsås.

Ingredienser

  • 4-5 äpplen
  • Rivet skal och pressad saft av 1/2 apelsin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 50 g kylskåpskallt smör i tunna skivor
  • 2 1/2 dl vaniljsås, färdigköpt
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225 grader.
    2. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i en ugnssäker form. Häll över apelsinsaften och strö över apelsinskal, mjöl och socker. Hyvla över kylskåpskallt smör med osthyvel.
    3. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
    4. Servera med lättvispad vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben