Mumsig smulpaj med rabarber

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Såååå himla god och krispig, ej så söt. Går lätt att fixa och sköter sig själv sedan.

Ingredienser

  • 5 dl cornflakes
  • 150 g kallt smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 500 g rabarber skurna i så bitar
  • 1/2dl farinsocker eller strösocker
  • Instruktioner

    1. Skölj och skala rabarbern om de är grova. Skär dem i små bitar.
    2. Lägg alla ingredienserna i en skål och blanda ihop till en smulig deg.
    3. Lägg rabarbern i botten på en pajform och strö över sockret.
    4. Fördela smuldegen över rabarbern och grädda pajen i 200 grader ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg.
    5. Servera pajen ljummen eller kall med vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (1)

    sivan52 13 juli 2012

    Hej ! Har nu ätit din smulpaj. den var så lätt att göra och väldans god jag tog blåbär och hallon i min Tack för receptet Kram Siv

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben