Smulpaj med mandel, rabarber och jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Små söta portionspajer med smak av sommar. Servera med en kula vaniljglass på toppen.

Ingredienser

  • 150 g rabarber
  • 150 g jordgubbar
  • 1 msk potatismjöl
  • 5 dl råströsocker
  • Smuldeg
  • 2 dl grynblandning, Axa
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mandelspån
  • 2 msk råströsocker
  • 75 g smör
  • Servera med
  • Vaniljglass
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Smöra små ugnssäkra portionsformar. Skölj och skär rabarber och jordgubbar i tunna skivor. Blanda dem i en skål med potatismjöl och råströsocker. Fördela blandningen i pajformarna.
    3. Lägg grynblandning, vetemjöl, mandelspån och råströsocker i en skål. Finfördela smöret med fingertopparna i blandningen, tills den smular sig. Strö smuldegen över fyllningen.
    4. Grädda pajerna i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Servera med kula vaniljglass och dekorera med en kvist mynta.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben