Goda pepparkaksrutor

Serverar: 30 portioner

En god långpannekaka med pepparkakssmak både i själva kakan och i glasyren.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1½ dl mjölk
  • 50 g sötmandel
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 75 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • ½ tsk mald kanel
  • ½ tsk ingefära
  • ½ tsk mald kryddnejlika
  • 1 ½ dl mjölk
  • Garnering
  • 25 g vit blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Klä en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper.
    2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Mal mandeln. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mandeln och de torra ingredienserna varvat med vätskan. Rör smeten jämn.
    3. Bred ut smeten i långpannan och grädda i ca 15 minuter.
    4. Smält matfettet till glasyren. Blanda de torra ingredienserna och rör ner. Tillsätt mjölken och rör så smeten blir slät. Sjud smeten under omrörning tills den tjocknar. Bred ut glasyren över kakan. Låt kallna. Strö riven vit choklad över kakan och skär upp i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    ingsa 8 november 2011

    Mycket goda rutor inte för söta helt perfekta.

    PaulaPudding 9 november 2011

    Hur många grader ska kakan gräddas i?

    receptbok 10 november 2011

    Gräddningstid?

    suss_b 11 november 2011

    Sännande med chokladglasyr men kan tänka mig att det blir gott med samma glasyr som man har på morotskaka :)

    emaxen 17 november 2011

    Tack för ett gott recept, saknade ugnstemp men som van i köket blev det 175 grader mitt i ugnen. Full pott i betyg. Som andra skrev inte för söt utan precis lagom. emaxen

    turbosnuttis 25 november 2011

    Gradantal??

    mafia 25 november 2011

    175-200 grader. Slarv av mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben