En god långpannekaka med pepparkakssmak både i själva kakan och i glasyren.
Ingredienser
100 g smör
1½ dl mjölk
50 g sötmandel
3 ägg
2 dl socker
2 msk kakao
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Glasyr
75 g smör
4 msk socker
2 msk vetemjöl
1 msk kakao
½ tsk mald kanel
½ tsk ingefära
½ tsk mald kryddnejlika
1 ½ dl mjölk
Garnering
25 g vit blockchoklad
Mycket goda rutor inte för söta helt perfekta.
Hur många grader ska kakan gräddas i?
Gräddningstid?
Sännande med chokladglasyr men kan tänka mig att det blir gott med samma glasyr som man har på morotskaka :)
Tack för ett gott recept, saknade ugnstemp men som van i köket blev det 175 grader mitt i ugnen. Full pott i betyg. Som andra skrev inte för söt utan precis lagom. emaxen
Gradantal??
175-200 grader. Slarv av mig.