Pepparkaksrutor med ostglasyr

Serverar: 48 portioner

En kaka kryddad med jul.

Ingredienser

  • 200 gr smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 3 msk, 15 g, pepparkakskrydda
  • 2 tsk bikarbonat
  • 6 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 125 gr Philadelhia cream cheese
  • 50 gr rumsvarmt smör
  • 2 del florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ev. frysta lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 gr. Rör smör och socker pösigt med elvisp. Vispa ned äggen ett i taget. Tillsätt gräddfilen. Blanda kryddor, bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt blandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna klädd med bakpapper. Grädda på andra falsen nerifrån i ca 30 minuter. Rör under tiden samman ingredienserna till glasyren. Bred den över den kalla kakan. Ställ i kylskåp. Skär i rutor och strö över frysta lingon.
    2. Dessa kakor kan frysas helt färdiga. Ska de förvaras i kylen en längre tid är det bättre att garnera med lingon allt eftersom du tar fram bitarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben