Pepparkaksrutor

En riktigt smakfull mjuk kaka med härlig glasyr.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl glutenfri mjölmix (Finax)
  • 1 msk mald pepparkakskrydda
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grovrivet äpple med skal
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl flytande fett eller 50 g smält avsvalnat
  • Glasyr
  • 1/2 dl hasselnötskärnor
  • 1 dl flor råsocker eller vanligt florsocker
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Smörj och klä en liten långpanna (20x30) med bakplåtspapper. Blanda mjölmix, pepparkakskrydda och bakpulver, och riv så många äpplen du behöver.
    3. Vispa ägg och socker till en tjock och pösig massa. Tillsätt fettet. Blanda samman samtliga ingredienser och bred ut smeten i formen.
    4. Grädda mitt i ugnen i drygt 15 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp den i rutor.
    5. Hacka nötterna grovt. Rör samman glasyren och ringla den över. Strö på nöthacket och låt kakan stå en kort stund före serveringen.
    6. Tips! Om du vill frysa pepparkaksrutorna gör du det före glaseringen. Får du inte tag i florsocker på råsocker, som har en ljusbrun färg, går det bra att använda vanligt vitt också.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben