Ljuvliga pepparkaksrutor

Serverar: 24-28 portioner

Smaskens

Ingredienser

  • 200 g mjukt smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bikarbonat
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl gräddfil
  • Topping
  • 100 g mjukt smör
  • 200 g färskost
  • ½ dl kesella (10% )
  • ½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Skal från 1 ½ apelsin
  • 1-2 msk pressad apelsinsaft
  • Dekoration
  • Strimlat apelsinskal
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker mjukt och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och rör så att smeten blandar sig.Blanda kryddor, bikarbonat och vetemjöl i en skål.
    2. Tillsätt mjölblandning och gräddfil i äggsmeten, rör allt till en slät smet. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna (30x40 ). Grädda på andra falsen nerifrån i 20-30 minuter.
    3. Topping Rör smöret smidigt, blanda ner färskost och kesella. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, apelsinskal och saft. Rör krämen slät. Bred ut krämen över den kalla kakan. Skär kakan i bitar.
    4. Dekoration Strö över rivet apelsinskal och lägg på citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben