Ljuvlig ostkaka

Serverar: 4-5 portioner

En god avslutning på middagen.

Ingredienser

  • ½ dl sötmandel
  • 250 g kesella
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 dl standardmjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader.
    2. Skålla, skala och hacka mandeln grovt. Blanda mandeln med kesella, ägg,socker, vetemjöl, mjölk och grädde i en skål.
    3. Smörj portionsformar som rymmer ca 1½ dl. Fördela smeten i dem.
    4. Grädda i vattenbad, mitt i ugnen ca 30 minuter. Prova med sticka att ostkakorna stannat. Låt dem svalna något innan de stjälps upp.
    5. Servera med bär och vispad grädde.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    katbeghan 29 januari 2012

    Gjorde denna till mellanmål idag och serverade med lite vispad grädde och hallonsylt. Mums! Fast använde du verkligen kesella? Själv använde jag keso, något som jag har använt innan till ett annat recept... Aldrig hört att man använder kesella innan, får jo inte den gryniga konsistensen bl.a. Vårt betyg med keso i blir en klar 5. Lägger med en bild.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben