Mjuka pepparkaksrutor

Serverar: 18 portioner

Tid: 50 minuter

Variera den mjuka pepparkakan genom att baka den i långpanna och skära i rutor.

Ingredienser

  • 150 g smör el. margarin
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1½ dl gräddfil
  • 100 g philadelphiaost
  • 3½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl hackade nötter
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en ugnsform, 22x32 cm, eller klä den med bakpapper. Rör matfettet och sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör krämen slät mellan varje. Blanda alla torra ingredienser som står ovanför gräddfilen och sikta ner i smeten. Tillsätt sist gräddfilen och rör varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i ca 35 min. Ta ut kakan och låt den kallna i formen. Blanda philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker till en slät kräm. Bred ut krämen jämnt över kakan. Strö över de hackade nötterna. Skär upp i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben