Hagagårdens mjuka pepparkaka

Godaste kakan nu när julen är på intågan :-)

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 ¼ dl socker
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 ½ tsk ingefära
  • 1 ½ tsk nejlikor
  • 2 tsk kanel
  • 2 ¾ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en hålform som rymmer ca 1 ½ liter. Smält smöret och låt det svalna. Rör ägg och socker pösigt och tillsätt gräddfilen, smöret, lingonsylten, alla kryddor och mjölet som blandats med bakpulvret. Häll smeten i formen och grädda i 200 grader i ca 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kekke46 29 november 2010

    Hej! blev så sugen på en mjuk pepparkaka idag det blev din. Otrolig god porös och saftig en 5 från mig. Ha en bra dag

    eva_jonte 29 november 2010

    Tackar för det :-)) Gjorde den i helgen. Försvann i ett nafs, barnen gillade den :-) Skoj att du med tyckte om den! ha en bra dag :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben