Mjuka kolarutor med nötchoklad
Goda, mäktiga rutor med smak av nötter, kola och marabou
Ingredienser
Kakan
175 g smör
50 g ljus choklad
50 g mörk och/eller vit choklad
1 dl grädde eller mjölk
5 ägg
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
2 dl malda nötter ( jag tog mandel och cashew )
1 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl
ev. 2 msk konjak
Glasyr
100 g mörk choklad
½ dl farinsocker
½ dl sirap
50 g smör
1 dl grädde
1 dl malda nötter
Instruktioner
- Kakan:
Koka upp grädden/mjölken.
Klicka i smöret och bryt i chokladen och låt allt smälta
Vispa ihop ägg och farinsocker,socker och sirap.
Hacka den vita/mörka chokladen, blanda ihop alla torra ingridienserna.
Rör ihop allt, tillsätt ev. konjak
Häll i en halvstor långpanna och grädda i 5 min, 175 grader
- Glasyren:
Smält chokladen och smöret i grädden.
Häll i socker och sirap. Låt det småkoka i 5 min.
Tillsätt nötterna, rör till en jämn smet och häll på kakan.
Grädda ytterligare 5 min
- Låt kakan svalna och skär sedan i bitar.
De är godast om man har dem i frysen, enligt min syster
Liknande recept
Kommentarer (2)
på vilken temperatur ska man grädda kakan?
175 Grader!