Mjuka kolarutor med nötchoklad

Serverar: 30 portioner

Tid: 20 minuter

Goda, mäktiga rutor med smak av nötter, kola och marabou

Ingredienser

  • Kakan
  • 175 g smör
  • 50 g ljus choklad
  • 50 g mörk och/eller vit choklad
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • 5 ägg
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl malda nötter ( jag tog mandel och cashew )
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • ev. 2 msk konjak
  • Glasyr
  • 100 g mörk choklad
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl sirap
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl malda nötter
  • Instruktioner

    1. Kakan: Koka upp grädden/mjölken. Klicka i smöret och bryt i chokladen och låt allt smälta Vispa ihop ägg och farinsocker,socker och sirap. Hacka den vita/mörka chokladen, blanda ihop alla torra ingridienserna. Rör ihop allt, tillsätt ev. konjak Häll i en halvstor långpanna och grädda i 5 min, 175 grader
    2. Glasyren: Smält chokladen och smöret i grädden. Häll i socker och sirap. Låt det småkoka i 5 min. Tillsätt nötterna, rör till en jämn smet och häll på kakan. Grädda ytterligare 5 min
    3. Låt kakan svalna och skär sedan i bitar. De är godast om man har dem i frysen, enligt min syster

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Nikolina94 21 mars 2009

    på vilken temperatur ska man grädda kakan?

    Okänd 21 mars 2009

    175 Grader!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben