Kolarutor med päronsmak

Serverar: 20 portioner

Härligt mjuka kakor som bakas i långpanna och som toppas med bitar av färska päron och en helt ljuvlig kolaglasyr- mums!!!

Ingredienser

  • 200 g smör el margarin
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • 3 päron
  • Glasyr
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • ¼ tsk malen ingefära
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 25 g smör el margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakpapper eller smörj och mjöla den.
    2. Smält matfettet. Ställ åt sidan att svalna.
    3. vispa ägg och socker vitt och poröst. blanda mjöl och bakpulver och sikta ner blandningen i smeten. Tillsätt mjölken och rör varmsamt samman till en slät smet.
    4. Vänd sist varsamt ner det ljumma matfettet och rör åter smeten slät. Bre ut den jämnt i formen.
    5. Skala päronen och skär i mindre bitar, strö dem över kaksmeten.
    6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Ta ut och låt svalna.
    7. Glasyr: Mät upp grädde, socker, sirap och ingefära i en kastrull. Rör om och låt smeten koka tills den tjocknar, ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsockret och matfettet. Rör om.
    8. Ringla glasyren över kakan när den svalnat. Skär upp i bitar.
    9. Bjud på de päronfyllda kolarutorna till kaffet!

    Liknande recept

    4.8
    45 min
    25
    3

    Kommentarer (3)

    JennyV 18 maj 2010

    Denna kaka föll verkligen mig i smaken!!!!! Gudomligt god med en smaskig kolasås!!!

    rallysmulan 28 september 2011

    Går den bra att frysa med kolaglasyren på?

    VanillaBowl 11 november 2011

    Den kakan föll mina barn & barnbarn på läppen...den var riktigt mumsig/ VanillaBowl

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben