Kolarutor med päronsmak

Bjud på päronfyllda kolarutor till kaffet! Härligt mjuka kakor som toppas med bitar av färska päron och en helt ljuvlig kolaglasyr – mums!

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • 3 päron
  • Glasyr
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • ¼ tsk malen ingefära
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 25 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakpapper eller smörj och mjöla den.
    2. Smält mattfettet. Ställ åt sidan att svalna
    3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner blandningen i smeten. Tillsätt mjölken och rör varsamt samman till en slät smet.
    4. Vänd sist varsamt ner det ljumma matfettet och rör åter smeten slät. Bred ut den jämnt i formen.
    5. Skala päronen och skär dem i mindre bitar, strö dem över kaksmeten.
    6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Ta ut och låt svalna.
    7. Glasyr: Mät upp grädde, socker, sirap och ingefära i en kastrull. Rör om och låt smeten koka tills den tjocknar, ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker och matfettet. Rör om.
    8. Ringla glasyren över kakan när den svalnat. Skär upp i bitar.

    Liknande recept

    4.8
    45 min
    25
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben