Krispsega kolarutor

Serverar: 35 portioner

Tid: 40 minuter

Mums! De är söta, ganska mättande. Knaprig botten och god kolafyllning.

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g smör
  • ½ dl farinsocker
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3-4 dl mjöl
  • Ev. 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 3/4 dl grädde
  • 2 msk mjöl
  • 2-4 dl nötter
  • 1½ dl sirap
  • ½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Botten: Smält smöret och låt svalna lite. Rör ihop med socker, sirap, och vaniljsocker. Blanda i 1 dl mjöl blandat med bakpulvret Ta mer mjöl efter hand, tillsätt vatten om det blir för smuligt. Tryck ut i en liten långpanna ocg grädda i 5-10 min.
    2. Fyllning: Vispa äggen, sirapen och sockret pösigt. Vispa i grädden. Mal nötterna lite slarvigt så det blir ojämna bitar. Rör ihop allt och häll på botten.
    3. Grädda långt ner i ugnen, 175 grader i 20-30 min. Den ska vara lite kladdig inuti, fyllningen får inte bli bränd längst ut så passa nogrant.

    Liknande recept

    4.8
    45 min
    25
    3

    Kommentarer (1)

    randa66 14 juni 2010

    mycket söt menar mycket socker i

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben