Kolaruta med kokos

Serverar: 20 portioner

En god kaka som är smidigt att göra i långpanna

Ingredienser

  • Smet
  • 3 Ägg
  • 3 dl Socker
  • 3 dl Vete mjöl
  • 3 tsk Bakpulver
  • 1.5 dl Kallt vatten
  • Kräm
  • 150 g Smör
  • 2 Äggulor
  • 1,5 dl Socker
  • 3 tsk Vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan i resten av ingredienserna (Vetemjöl, vatten, bakpulver) och gör det till en jämn smet.
    2. Häll sedan smeten i en långpanna ca 40x30 cm med bakplåtspapper. Låt kakan stå i ugnen ca 15 minuter på 175 grader.
    3. Så här gör du krämen. Smält margarinet i kastrull och blanda i resterande ingredienser och låt detta koka lätt på svag värme. OBS Mycket lätt att det bränner fast.
    4. Låt kakan svalna innan du breder ut krämen. När du brett ut krämen så strör du kokos över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben