Kolarutor med kokos

Rutor med dumlekola, som lär vara slut innan du ens hinner säga ”dumlekola”. Recept från en gammal Hemmets Veckotidning.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakaopulver
  • Ca 12 dumlekolor, eller fler om så önskas
  • Topping
  • 3 ½ dl florsocker
  • 60 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2-3 msk crème fraiche
  • 1-2 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader. Smält matfettet. Blanda i mjölken.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, omväxlande med mjölkblandningen. Fördela smeten i en långapanna, ca 30x40 cm, klädd med bakpapper.
    3. Dela Dumle kolorna på mitten och tryck ner bitarna i smeten, jämnt fördelade över hela plåten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt den svalna.
    4. Topping: Bland florsocker och matfett. Tillsätt vaniljsocker och crème fraiche och rör till en smidig massa. Bred ut krämen över kakan. Strö över kokos Tryck lite försiktigt så att flingorna fastnar. Skär kakan i rutor. Spola gärna kniven i hett vatten då och då så går det lättare att få fina bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben