Serverar: 10-15 portioner
Ett enkelt och ett himla gott bröd som passar t.ex. till maten, till kvällsmaten/frukosten eller varför inte till tacosen.
Ingredienser
25 gr jäst
Ca 25 gr smör
3 dl mjölk
½ tsk salt
3 msk sirap
3 dl rågsikt
Ca 4 ½ dl vetemjöl + lite extra till utbakningen
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till fingervarmt, 37*C. Rör ut jästen med smör och mjölkblandningen. Tillsätt salt och sirap. Rör. Häll i mjölet och arbeta till en deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
- När degen är färdigjäst:
Lägg upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i så många delar som du vill ha bröd, jag får ut ca 13 medelstora. Mjöla kaveln och kavla ut bröden till tunna "kakor". Stek i en torr stekpanna på medelvärme tills brödet har fått fin färg på båda sidorna. Lägg i en brödkort med bakduk för att hålla dom varma.
Ät dom nystekta!
Går utmärkt att frysa.
Liknande recept
Kommentarer (7)
Åh, vad jag längtat efter stekpannebröd =)
Jättegott bröd! Och lättlagat! Gjorde en hel drös idag. Mums vad gott det var! :)
Det här var ett fantastiskt gott bröd, tack så mycket för receptet! Hade ingen sirap hemma, så fick ersätta med 1msk honung + 2msk socker, men det blev supergott ändå. Kommer definitivt att göras många fler gånger. :)
Jag måste bara säga igen att det här brödet är JÄTTEGOTT! :) Det är jättegott även dagen efter. Och supergott att äta med diverse röror och även med ost och marmelad... Ett av de godaste bröd jag ätit! :) Rekommenderas VARMT! :)
Vi gjorde dubbel sats... tur det gick åt nästan allt på en gång.. Så TACK för ett jääättegott recept!!
Jätte kul att ni tycker om de :)
Jättegott bröd!! Vi hade det som tacobröd och barnen tyckte det var godare än det köpta tacobrödet!! Lättbakat också!