Pepparkaksruta med färskost & lingon
Den här brukar vara succé på jobbet när jag bjuder på den till lucia. Perfekt att göra två tångpannor och skära dem i lite mindre rutor. Härligt kryddig med syrlig, fräsch topping.
Ingredienser
200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 msk pepparkakskrydda
2 tsk bikarbonat
Glasyr
125 g Philadelphiaost
50 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl frysta lingon eller hallon till garnering
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker riktigt vitt och pösigt.
- Rör ner ett ägg åt gången. Tillsätt gräddfilen. Blanda samman mjöl, pepparkakskryddan och bikarbonatet, och rör sedan ihop allt till en jämn smet.
- Lägg bakplåtspapper i en ugnsplåt med höga kanter och häll i smeten.
Grädda i 30 minuter.
- Rör samman alla ingredienser till glasyren utom lingonen. Låt kakan svalna och bred sedan glasyren över den. Skär upp kakan i rutor och strö över lingon
Liknande recept
Kommentarer (1)
Ska absolut baka denna på jobb! Verkar jättegod!