Pepparkaksruta med färskost & lingon

Serverar: 30 portioner

Den här brukar vara succé på jobbet när jag bjuder på den till lucia. Perfekt att göra två tångpannor och skära dem i lite mindre rutor. Härligt kryddig med syrlig, fräsch topping.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bikarbonat
  • Glasyr
  • 125 g Philadelphiaost
  • 50 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl frysta lingon eller hallon till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och socker riktigt vitt och pösigt.
    3. Rör ner ett ägg åt gången. Tillsätt gräddfilen. Blanda samman mjöl, pepparkakskryddan och bikarbonatet, och rör sedan ihop allt till en jämn smet.
    4. Lägg bakplåtspapper i en ugnsplåt med höga kanter och häll i smeten. Grädda i 30 minuter.
    5. Rör samman alla ingredienser till glasyren utom lingonen. Låt kakan svalna och bred sedan glasyren över den. Skär upp kakan i rutor och strö över lingon

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bodil56 4 december 2008

    Ska absolut baka denna på jobb! Verkar jättegod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben