Skinkpaj med färskost

Serverar: 4-6 portioner

En enkel paj som "kom till" när jag rensade i kylskåpet.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • ¾ dl Kesella kvarg
  • Fyllning
  • 250 g rökt skinka
  • 1 liten paprika
  • ½ rödlök
  • 100 g färskost naturell
  • 200 g färskost, vitlök och örter
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, kesella och smör till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Låt vila i kylen i ca 20 minuter. Förgrädda pajskalet i 200º i ca 15 minuter. Skär löken och paprikan i småbitar. Blanda ihop allt till fyllningen och lägg det i pajskalet. Strö riven ost över. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
    2. Servera med en grönsallad, tomater och gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben