En god skinkpaj som gästena frågar efter receptet på.
Ingredienser
Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning
300 g kokt skinka
150 g rökt skinka
4 dl turkisk yoghurt
2 äpplen
2-3 msk senap
Persilja efter smak
Garnering
Blåa vindruvor
Instruktioner
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Börja med de torra ingredienserna och tillsätt vattnet sist.
Låt pajdegen vila svalt i 30 minuter.
Kavla ut degen på mjölat underlag, tryck ut den i en osmord pajform. Klä formens kant med deg och vik om kanten ordentligt. Nagga pajbotten med en gaffel.
Grädda pajskalet i 15 minuter i 225 grader
Låt pajskalet svalna.
Gör fyllningen. Hacka den kokta och den rökta skinkan samt äpplena. Blanda det med turkisk yoghurt och senap. Smaka av med persilja.