Kall skinkpaj

Serverar: 4 portioner

En god skinkpaj som gästena frågar efter receptet på.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 300 g kokt skinka
  • 150 g rökt skinka
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 2 äpplen
  • 2-3 msk senap
  • Persilja efter smak
  • Garnering
  • Blåa vindruvor
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Börja med de torra ingredienserna och tillsätt vattnet sist.
    2. Låt pajdegen vila svalt i 30 minuter.
    3. Kavla ut degen på mjölat underlag, tryck ut den i en osmord pajform. Klä formens kant med deg och vik om kanten ordentligt. Nagga pajbotten med en gaffel.
    4. Grädda pajskalet i 15 minuter i 225 grader Låt pajskalet svalna.
    5. Gör fyllningen. Hacka den kokta och den rökta skinkan samt äpplena. Blanda det med turkisk yoghurt och senap. Smaka av med persilja.
    6. Garnera pajen med blåa vindruvor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben