Pepparkaksrutor

Serverar: 30 portioner

Jättegoda...

Ingredienser

  • 200 g Smör eller margarin
  • 4 Ägg
  • 3 dl Strösocker
  • 3 dl Gräddfil
  • 3 tsk malen Ingefära
  • 3 tsk malda Nejlikor
  • 4 tsk malen Kanel
  • 6 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bikarbonat
  • GARNERING
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200grader. Smält matfettet och låt det svalna.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
    3. Tillsätt matfettet, gräddfilen, kryddorna samt mjölet blandat med bikarbonat. Rör om väl.
    4. Häll smeten i en liten smord och bröad långpanna ca: 24x35 cm. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca: 15 minuter.
    5. Låt kakan svalna i långpannan. Skär den sen i rutor. Sikta över florsocker innan kakorna serveras.
    6. Om man vill frysa bitarna ska man inte ha haft florsocker på. Man kan smaksätta smeten med 2-3 msk lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben