Pepparkakscupcakes

Serverar: 12 portioner

Goda cupcakes med pepparkakssmak och krossade pepparkakor i samt cream cheese frosting på. Pepparkaka och ost är en väldigt lyckad kombo!

Ingredienser

  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2½ dl mjölk
  • 125 g smör
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk ingefära
  • 1/4 tsk muskot
  • 1 tsk nejlika, mald
  • 1½ dl krossade pepparkakor
  • Frosting
  • 3 msk smör
  • 200 g cream cheese
  • 400 g florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, vipsa ner ägg och mjölk, ställ åt sidan. Blanda de torra ingredienderna i en annan bunke och tillsätt kryddorna och de krossade pepparkakorna. Blanda de torra med de blöta och rör försiktigt.
    2. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten, den räcker till cirka 10st cupcakes. Grädda i 180º i 20-25 minuter.
    3. Rör smöret mjukt med elvisp, blanda i cream cheesen och vispa fluffigt. Rör ner florsockret och vispa till en jämn kräm. Bred eller spritsa över dina cupcakes. Jag dekorerade dem genom att strö lite kanel över.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    drummelrussinet 8 december 2009

    Hej! Hur många grader ska ugnen vara på? Och hur länge ska de vara inne? Mvh Amanda

    lindakh 22 december 2009

    super goda! En 5`a får du av mig

    eccuulaisaa 5 december 2011

    Verkligen jättegoda! Även utan frosting. ;) Tack för ett bra recept! :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben