Pepparkakscupcakes med juleskumsfrosting

Serverar: 12 portioner

Pepparkaksmuffins! Julskumsfrosting! Så gott! De här är verkligen goda. En riktigt julig smakupplevelse.

Ingredienser

  • 2½ dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1½ dl vaniljyoghurt (det går bra med filmjölk eller gräddfil också)
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk nejlika
  • 2½-3 dl vetemjöl (jag använde 2½ dl)
  • 1 tsk bikarbonat
  • Frosting
  • 1 dl grädde
  • 100 g juleskum (orginal)
  • 100 g rumstempererat smör
  • 4 dl florsocker
  • 50 g färskost
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl och bikarbonat i en skål. Tillsätt sedan kryddorna och rör runt.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Vispa socker och rumsvarmt smör så att det blir fluffigt. Vispa sedan i ett ägg i taget. Rör ner vaniljyoghurt och till sist mjölblandningen. Blanda väl till en jämn smet. Fyll muffinsformarna (2/3 delar av formen)
    4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Prova med en sticka. Jag gräddade mina 10 minuter och tyckte de blev perfekta.
    5. Ta ut muffinsarna och låt svalna.
    6. Juleskumsfrosting: Häll grädden i en kastrull och värm grädden så att den blir riktigt varm. Klipp ner tomteskum i grädden. När grädden är het, ta bort från plattan. Rör runt tills tomteskummet har lösts upp. Låt sedan svalna helt. Vispa sedan upp tomteskumsgrädden så att den blir fluffig.
    7. Ta fram en bunke. Sätt i : Rumstepererat smör, florsocker och färskost och vispa igenom lite. Tillsätt sedan julskumsgrädden och vispa allt till en slät frosting. Sätt in frostingen en liten stund i frysen så att den stelnar lite mer. Känn efter med jämna mellanrum, den ska inte bli för hård. Spritsa sedan frostingen på pepparkaksmuffinsen och garnera med juleskum.
    8. Sååå gott!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben