Pepparkakscupcakes

Serverar: 20-24 portioner

Cupcakes med pepparkakskryddor och frosting av krämig färskost. Garnerade med "guldkulor" eller pepparkakskross

Ingredienser

  • Muffins
  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk pepparkakskryddor eller
  • (½ msk mald ingefära, ½ msk mald kryddnejlika
  • 1 msk kanel och 1 msk kardemumma)
  • Frosting
  • 50 g naturell färskost, philadelphia
  • 1 msk flytande smör
  • 2-3 dl florsocker
  • Garnering
  • Dr Oetker golden socker perlini eller
  • Pepparkakskross
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Muffins: Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Fyll formarna till lite mer än hälften. Grädda i ca 20 minuter.
    3. Frostingen: Rör ihop frostingen i en skål. Använd så mycket florsocker som behövs för att smeten ska bli fast och bredbar. Bred eller spritsa på muffinsen när de svalnat och garnera med "guldkulor", pepparkakskross eller något annat festligt.
    4. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben