Ingredienser
Pajdeg
2 dl havregryn eller vetekli
2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
Fyllning
5-6 äpplen
1 dl hasselnötskärnor eller sötmandel
3 ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl crème fraiche
1-2 tsk mald kanel
2 tsk florsocker
Gjorde denna kaka till mina arbetskamrater idag och den blev mycket uppskattad!! Passar väldigt bra med nötter som blir lite rostade, ihop med äpplena. Blev mycket saftigt och lätt att dela kakan, då man rev äpplena istället för att ha dem i klyftor som i vanliga äppelkakor. Den var dessutom lagom söt och kändes lite nyttigare med havregryn i.. Denna kaka blir det snart repris på vill jag lova!!:D
Gjorde denna kaka till mina arbetskamrater idag och den blev mycket uppskattad!! Passar väldigt bra med nötter som blir lite rostade, ihop med äpplena. Blev mycket saftigt och lätt att dela kakan, då man rev äpplena istället för att ha dem i klyftor som i vanliga äppelkakor. Den var dessutom lagom söt och kändes lite nyttigare med havregryn i.. Denna kaka blir det snart repris på vill jag lova!!:D
En av dom godaste Äppelkakor somj ag har smakat, jag bakade den för ett par helger sen och det blev en riktig hit!!! Mvh Åsa