Energibars med havre, nötter och frön

Väldigt goda energibars som man kan äta efter träningen.

Ingredienser

  • 5 dl havregryn (exempelvis 2 dl havregryn och 3 dl fiberhavregryn)
  • ½ dl mandlar
  • ½ dl hasselnötter
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ dl linfrön
  • 3 äggvitor
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk stevia
  • 2 msk brödsirap
  • Ev. 1 dl russin, aprikoser eller fikon (finhackat)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Mixa mandlar, hasselnötter, solroskärnor, pumpakärnor och linfrön i en mixer. Tillsätt havregryn, äggvitor, mjölk, kanel, stevia och brödsirap. Finhacka ev. russin, aprikoser eller fikon och tillsätt detta. Blanda ordentligt.
    3. Tryck ut smeten på en plåt med bakplåtspapper till ca. 1 cm tjock platta. Grädda mitt i ugnen i 15 min.
    4. Låt kakan svalna ordentligt på galler.
    5. Om du vill så kan du smälta lite mörk choklad och ringla eller pensla på kakan när den svalnat. Skär kakan i bitar när chokladen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben