Nöt och havrekaka

Sååå goda. Som vanliga nötkakor men med mer smak tack vare havregrynen. Spröd och försvinnande god. Otroligt lättbakad

Ingredienser

  • 70 g smör
  • 200 g hasselnötter
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl råsocker
  • 1 ägg
  • 3 droppar bittermandelessens alt 2-3 bittermandlar
  • Mörk choklad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader (varmluft) Smält smöret Mixa hasselnötterna fint i en matberedare. Blanda nötterna med smör, ägg, havregryn, råsocker och bittermandeln. Forma smeten med hjälp av fingrarna till toppar och lägg på bakpappers klädd plåt. Grädda gyllenbruna i mitten av ugnen i ca 18 min. Låt svalna på plåten. Smält choladen över vattenbad. Doppa topparna i chokladen och lägg de försiktigt på sidan så chokladen får stelna

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    ruksana 5 september 2008

    Hej Jag undarar vad menas med 3 droppar bitter mandel.Är det 3 droppar eller 3 styck bitter mandel man skall ha. MVH Ruksana

    Lolan 6 september 2008

    1 bittermandel = 1 droppe bittermandel

    Mita58 31 maj 2009

    Hej! Jag hittar inte antalet kakor i receptet, hur många brukar du göra av receptet. Vill inte att de ska vara för små. Tack på förhand! Marita

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben