Chokladbars med nötter och frön

Serverar: 1 portioner

Denna gudomliga chokladhistoria kom till under en vistelse i Frankrike. Välj chokladen med omsorg, det spelar nämligen stor roll för slutresultatet.

Ingredienser

  • 400 g mörk choklad, med hög kakaohalt
  • 2 dl grädde, havregrädde, havredryck el. mandeldryck
  • 2 dl eventuellt sprit eller likör
  • 2 dl hasselnötter, gärna rostade
  • 2 dl mandel, valnötter och cashewnötter, gärna rostade
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl paranötter
  • 1 dl torkade aprikoser, strimlade
  • 1 dl tranbär eller blåbär, körsbär eller fikon, torkade
  • 1 dl russin
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Börja med att klä en avlång brödform med smörpapper. Strö gärna kokos i den smörpappersklädda formen så blir det ett strössel på kakan.
    2. Koka upp vatten i en kastrull på spisen. Ställ en rostfri bunke över kastrullen. Bryt ned chokladen i bunken och rör tills den har smält.
    3. Rör sedan ned grädde och övriga ingredienser. Vänd ihop och ös sedan upp i den smörpappersklädda formen. Ställ kallt ett par timmar.
    4. Servera i små bitar som godis efter maten eller till en kopp kaff e eller te.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben