Äppelkaka med nötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Äppelkaka med nötter.

Ingredienser

  • 6 stora äpplen, skalade och klyftade
  • 1 ½ dl smält smör
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • Mandel eller hasselnötter
  • Instruktioner

    Blanda smör, socker, mjöl och bakpulver i en kastrull, värm upp men se till så att det inte kokar. Tillsätt hela ägget och rör ut smeten ordentligt så att den blir helt slät. Häll smeten över äppelbitarna i den smorda formen och avsluta med att strö över de hackade nötterna. Grädda 20 - 30 min i 175 grader Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispgrädde.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (2)

    samba20 14 augusti 2009

    Det är långt från Szarlotka!!!!! Jag kan ge Dig recept på en riktig szarlotka :-)))

    andersj61 8 maj 2012

    Ge ett \"riktigt\" recept på riktig Szarlotka då

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben