Äppelkaka med nötter och kardemumma

Serverar: 10-12 portioner

Nyttigt och gott!

Ingredienser

  • 8-10 stora äpplen

  • 90 g risenta nötmix

  • 4 ägg

  • 1 1/2 dl risenta rårörsocker

  • 5 dl gräddfil

  • 3 dl dinkelmjöl

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 1 msk grovmalen kardemumma
  • Servering
  • Vaniljglass eller vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg klyftorna i en smord ugnssäker form. Strö över hälften av nötmixen.
    2. Vispa ägg och rårörsocker pösigt. Rör ner gräddfil, dinkelmjöl, vaniljsocker och kardemumma. Häll smeten över äpplena.
    3. Toppa med resten av nötmixen.
    4. Grädda i 200ºC i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 min.

    5. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben