Äppelkaka med nötter och kardemumma
Serverar:
10-12 portioner
Nyttigt och gott!
Ingredienser
8-10 stora äpplen
90 g risenta nötmix
4 ägg
1 1/2 dl risenta rårörsocker
5 dl gräddfil
3 dl dinkelmjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk grovmalen kardemumma
Servering
Vaniljglass eller vispad grädde
Instruktioner
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg klyftorna i en smord ugnssäker form. Strö över hälften av nötmixen.
Vispa ägg och rårörsocker pösigt. Rör ner gräddfil, dinkelmjöl, vaniljsocker och kardemumma. Häll smeten över äpplena.
Toppa med resten av nötmixen.
Grädda i 200ºC i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 min.
Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Liknande recept
Äppelkaka med nötter
40 min
4
2
Äppelkaka med yoghurt och nötter
10
Äppelkaka med doft av kardemumma
Äppelkaka med havre och nötter
5
1 h 30 min
10
3
Äppelkaka med citron och kardemumma
5
8
1
Urshultsbygdens äppelkaka med kardemumma
30
Äppelkaka supergod
4.3
1
12
Fias amerikanska äppelkaka
4.7
8
21
Amerikansk äppelkaka
4.5
45 min
8-10
23
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!