Äppelkaka med doft av kardemumma

Den här gör du av vetedeg , marsankräm, kokos och smör. Njut den direkt eller frys in och spara .

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk rumstempererad
  • 1 krm salt
  • 1 krm stött kardemumma
  • ½ dl strösocker
  • 1 äggula
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 50 g mjukt smör
  • Fyllning
  • 1 dl marsankräm av kokmarsan
  • 50 g mjukt smör
  • 1 dl råsocker
  • 2 krm stött kardemumma
  • 3/4 dl kokosflingor
  • 2 äpplen
  • Till pensling och garnering
  • Ägg
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Gör så här : Smula ner jästen i en bunke . Tillsätt mjölk och rör tills jästen löst sig . Tillsätt salt, kardemumma , socker och äggula. Ta i det mesta av mjölet . Klicka i det riktigt mjuka smöret under omrörning . Häll i mera mjöl , spar lite till utbakningen . Arbeta degen smidig och blank . Låt jäsa under duk i ca 1½ timme . Fyllning : Gör marsankrämen enligt anvisning på förpackningen, låt den svalna . Rör samman smör, råsocker kardemumma och kokos. Platta ut degen i en långpanna , ca 25 x 35 cm , med bakpapper. Låt jäsa under duk ca 30 minuter . Gör gropar i degen . Spritsa eller klicka i lite av marsankrämen. Lägg en klick kokosfyllning ovanpå.. Skala och skär äpplena i bitar. Stick ner äppelbitarna lite här var i kakan . Låt jäsa i 5 - 10 minuter. Pensla med lätt uppvispat ägg . Grädda i nedre delen av ugnen 20 - 25 min. 200 grader Pudra med florsocker precis före servering

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben