Urshultsbygdens äppelkaka med kardemumma

Serverar: 30 portioner

Inte fel med lite vanilvisp till!

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 6,5 dl socker
  • 250 g smör
  • 7,5 dl mjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 5-6 syrliga äpplen
  • 2-3 msk kardemummasocker
  • 5-6 msk socker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200°C. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, och rör ner det. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner i de våta ingredienserna. Häll upp i en smord långpanna. Kärna ur och skiva äpplena - skala inte, det blir vackrare så - och lägg skivorna i ett fint mönster. Strö över kardemummasocker.
    2. Grädda i ca 30 minuter, eller tills kakan har blivit gyllenbrun.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben