Härligt fluffiga nutella- och jordgubbsbullar

Serverar: 20 portioner

Nutella och jordgubb passar alldeles utmärkt ihop! Dessa bullar är verkligen hur goda som helst och hur lätta som helst att göra!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 msk vaniljsocker
  • 11 dl vetemjöl special
  • Fyllning
  • 1 dl nutella
  • 1 dl jordgubbssylt
  • Garnering
  • 1 ägg, till pensling
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke.
    2. Smält smör i en kastrull.
    3. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.
    4. Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att jästen löser sig.
    5. Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt, ägg, vaniljsocker och det mesta av vetemjölet.
    6. Arbeta ihop till en kladdfri deg.
    7. Låt degen jäsa i 30 minuter.
    8. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något.
    9. Dela degen i 20 delar och rulla varje till en slät bulle.
    10. Lägg bullarna i formar eller allra helst i en muffinsplåt (bullarna blir höga och fina i en muffinsplåt ).
    11. Gör en grop i varje bulle och lägg i ca ½ tesked nutella och ½ tesked jordgubbssylt.
    12. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
    13. Sätt ugnen på 225 grader.
    14. Pensla med uppvispat ägg.
    15. Grädda bullarna i ca 8 minuter.
    16. Sikta över florsocker när de har svalnat.
    17. Klart!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben