Rykande het kycklingrätt med smaker från Sydamerika.
Använd en wokpanna och låt det som är klart stå på eftervärme i ugnen.
Ingredienser
400-500 g kyckling ( eller biff)
1 påse santa maria fajitas spice mix
3 paprikor (gärna olika färger)
½ dl olivolja
2 lökar
10 minimajs
8 tortilla
1 romansalladhuvud
1 tomat
1 dl naturell matlagningsyoghurt
Bönröra
1 liten burk svarta bönor (190 g)
1 halv grön chili
2 vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
1 krm salt
1 krm peppar
God Sås
1 röd chili
Sky från bönröran
2 msk mango chutney Bombay Club
2 msk tomatpure
1 köttbuljongtärning
1-2 dl vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Strimla paprikan, skala löken och strimla även den. Woka paprikan i 1-2 min i torr panna och häll den i en liten ugnssäker form och låt den stå i ugn till servering. Gör samma sak med löken, men tillsätt lite olja först. Stek majsen med ytterst lite olja i ca 5 min. Häll dem i en tredje liten form och låt stå i ugnen.
- Hacka den gröna chilin, ta bort fröna. Skala och finhacka två vitlöks klyftor. Stek snabbt på hög värme i olja ca 1 min. Tillsätt de sköljda bönorna och stek ca 2 min. Se till att bönorna inte blir mosiga. Krydda och häll i en fjärde liten ugnssäker form.
- Tillsätt 1 dl vatten i pannan (då det ofta fastnar kryddor i pannan) och hetta samtidigt upp en liten kastrull. Hacka den röda chilin, låt gärna fröna vara kvar, och fräs i kastrullen i lite olja. Häll över vattnet från wokpannan och låt småkoka några minuter på låg värme. Strimla kycklingen och stek i olja tills de fått stekyta. Gör sedan som det står på förpackningen.
- Häll över det i en ugnssäker form med lock och låt stå i ugnen. Tillsätt buljongtärning, mango chutney till såsen och rör om. Tillsätt tomatpuré och ev vatten för att få en mer rinnande konsistens.
- Servera rykande hett med nyvärma tortillas, strimlad sallad, hackad tomat, och mild yoghurt.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Malmöfestival
Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...